O NAMA

Ronilački klub „Bezbednost“ osnovali su domaći pioniri savremenog ronjenja davne 1984 godine sa željom da unaprede ronjenje i sačuvaju podvodni svet za generacije koje dolaze. Svojim znanjem, iskustvom i opremom, pomogli smo pokretanje i formiranje većeg broja ronilačkih klubova u zemlji, a obukom najvišeg kvaliteta u svet ronjenja uveli smo brojne ronioce.

Klub je posvećen razvoju i popularizaciji svih vidova podvodnih aktivnosti, obuci za sticanje ronilačkih kategorija i zvanja, omasovljavanju ronilačkog sporta, jačanju sportskog duha i morala svih članova i utvrđivanju pravila u njihovim međusobnim odnosima, očuvanju prirode i zaštiti podvodnog okruženja i učešću u ekološkim akcijama.

Tehnologija obuke, treninga i ronjenja vrši se po međunarodnim standardima i prilagođena je uzrastu sa kojim se radi. Obuka od početnih ronilačkih kategorija pa do najviših instruktorskih kategorija i zvanja, vrši se po CMAS programu i vode je visoko stručni instruktori kluba registrovani i licencirani u granskom savezu SOPAS (što je proverljivo u evidencijama SOPAS).

Članovi sportsko takmičarske sekcije istakli su se zapaženim rezultatima na takmičenjima u zemlji i inostranstvu kao višestruki državni prvaci u brzinskom ronjenju, državni prvaci u apneji, treće mesto na Svetskom kupu u orjentacionom ronjenju

Članovi kluba aktivni u okviru sekcije za hidroarheologiju učestvovali su u hidroarheološkom istraživanju ostataka broda iz XVI veka.

Članovi aktivni u okviru hidroekološke sekcije prate biologiju živog sveta pod vodom ukazujući na potrebu očuvanja podvodne sredine i životnog okruženja.

Rad svih članova kluba u okviru sekcija, svojim radom prate članovi aktivni u sekciji za podvodni film i fotografiju stvarajući fotografije i filmove o svetu koji smo videli pod vodom. Sa snimljenim materijalima učestvuju na festivalima podvodnog filma i fotografije u zemlji i svetu gde su ostvarili zapažene rezultate.

U cilju daljeg sticanja znanja, iskustva, i prakse ronjenja u različitim uslovima, klub organizuje i realizuje ronilačke ekspedicije, ekskurzije, vikend ronjenja i jednodnevne izlete u zemlji i inostranstvu. Vrhunska organizacija i realizacija ovih aktivnosti, obezbeđuje potpun doživljaj sveta pod vodom i omogućuje dobra druženja puna pozitivnih iskustava uz upoznavanje drugih zemalja, predela i kultura.

Za realizovanje ovakvih složenih ronilačkih akcija sa većim brojem ronilaca, klub raspolaže kadrovima, savremenom, kvalitetnom opremom, kompresorima za vazduh, ronilačkim čamcima i kompletima ronilačke opreme.

Klub pruža razne pogodnosti i omogućava uključivanje svih članova porodice u aktivnosti kluba, pa tako pruža pogodnost plaćanja članarine :

  • prvi član porodice plaća 100% članarinu
  • drugi član porodice 50%
  • treći član porodice 30% članarine.

UPRAVA KLUBA

Vladan Milisavljević

Vladan Milisavljević

Predsednik kluba

Vojislav Vuković

Vojislav Vuković

Zamenik predsednika

Dejan Katić

Dejan Katić

Sekretar