O NAMA

Ronilački klub „Bezbednost“ osnovali su domaći pioniri savremenog ronjenja davne 1984 godine sa željom da unaprede ronjenje i sačuvaju podvodni svet za generacije koje dolaze. Svojim znanjem, iskustvom i opremom, pomogli smo pokretanje i formiranje većeg broja ronilačkih klubova u zemlji, a obukom najvišeg kvaliteta u svet ronjenja uveli smo brojne ronioce.

Klub je posvećen razvoju i popularizaciji svih vidova podvodnih aktivnosti, obuci za sticanje ronilačkih kategorija i zvanja, omasovljavanju ronilačkog sporta, jačanju sportskog duha i morala svih članova i utvrđivanju pravila u njihovim međusobnim odnosima, očuvanju prirode i zaštiti podvodnog okruženja i učešću u ekološkim akcijama.

Tehnologija obuke, treninga i ronjenja vrši se po međunarodnim standardima i prilagođena je uzrastu sa kojim se radi. Obuka od početnih ronilačkih kategorija pa do najviših instruktorskih kategorija i zvanja, vrši se po CMAS programu i vode je visoko stručni instruktori kluba registrovani i licencirani u granskom savezu SOPAS (što je proverljivo u evidencijama SOPAS).

Članovi sportsko takmičarske sekcije istakli su se zapaženim rezultatima na takmičenjima u zemlji i inostranstvu kao višestruki državni prvaci u brzinskom ronjenju, državni prvaci u apneji, treće mesto na Svetskom kupu u orjentacionom ronjenju

Članovi kluba aktivni u okviru sekcije za hidroarheologiju učestvovali su u hidroarheološkom istraživanju ostataka broda iz XVI veka.

Članovi aktivni u okviru hidroekološke sekcije prate biologiju živog sveta pod vodom ukazujući na potrebu očuvanja podvodne sredine i životnog okruženja.

Rad svih članova kluba u okviru sekcija, svojim radom prate članovi aktivni u sekciji za podvodni film i fotografiju stvarajući fotografije i filmove o svetu koji smo videli pod vodom. Sa snimljenim materijalima učestvuju na festivalima podvodnog filma i fotografije u zemlji i svetu gde su ostvarili zapažene rezultate.

U cilju daljeg sticanja znanja, iskustva, i prakse ronjenja u različitim uslovima, klub organizuje i realizuje ronilačke ekspedicije, ekskurzije, vikend ronjenja i jednodnevne izlete u zemlji i inostranstvu. Vrhunska organizacija i realizacija ovih aktivnosti, obezbeđuje potpun doživljaj sveta pod vodom i omogućuje dobra druženja puna pozitivnih iskustava uz upoznavanje drugih zemalja, predela i kultura.

Za realizovanje ovakvih složenih ronilačkih akcija sa većim brojem ronilaca, klub raspolaže kadrovima, savremenom, kvalitetnom opremom, kompresorima za vazduh, ronilačkim čamcima i kompletima ronilačke opreme.

Klub pruža razne pogodnosti i omogućava uključivanje svih članova porodice u aktivnosti kluba, pa tako pruža pogodnost plaćanja članarine :

  • prvi član porodice plaća 100% članarinu
  • drugi član porodice 50%
  • treći član porodice 30% članarine.

UPRAVA KLUBA

Vojislav Vuković

Vojislav Vuković

Predsednik kluba

Aenean consectetur ipsum ante, vel egestas enim tincidunt quis. Pellentesque vitae congue neque, vel mattis ante. In vitae tempus nunc.

Vladan Milisavljević

Vladan Milisavljević

Zamenik predsednika

Aenean consectetur ipsum ante, vel egestas enim tincidunt quis. Pellentesque vitae congue neque, vel mattis ante. In vitae tempus nunc.

Dejan Katić

Dejan Katić

Sekretar

Aenean consectetur ipsum ante, vel egestas enim tincidunt quis. Pellentesque vitae congue neque, vel mattis ante. In vitae tempus nunc.